Op reis naar Korea

Het kan zijn dat je na het eten in een Koreaans restaurant helemaal overtuigd bent over de Koreaanse cultuur en deze graag eens wilt opzoeken. Dat is ook niet zo gek, want Koreanen staan bekend om hun grote vriendelijkheid, het heerlijke eten en de geweldige cultuur. Reizen naar Korea is niet erg populair maar is wel de moeite waard. Zuid-Korea is het veiligste reisland van heel Azië. Weinig mensen zoeken dit prachtige land op en dat is eigenlijk heel erg zonde.

Hoge veiligheid in Zuid-Korea

In Zuid-Korea is het uitermate veilig om op vakantie te gaan. Je kan gemakkelijk zelf rondreizen door het land. Het heeft een veilige infrastructuur, dat veel andere landen in Azië niet hebben. In Vietnam of Indonesië zal je als vakantieganger niet zo snel zelf in de auto stappen om het land te ontdekken. In Korea is dit wel erg goed mogelijk. Door de veilige en goede infrastructuur is het ook zeker geen verkeerd idee om met het openbaar vervoer te gaan. Zuid-Korea heeft prachtige naturen en mooie steden die makkelijk met de auto of het openbaar vervoer te bereiken zijn. De criminaliteit in Zuid-Korea ligt extreem laag. Diefstallen komen hier zelden voor, wel zo fijn als je er op vakantie bent.

Cultuur en natuur in Zuid-Korea

Bij een bezoek aan Zuid-Korea is een uitje naar de indrukwekkende boeddhistische tempels niet te vergeten. Het land varieert namelijk van vele culturele bezienswaardigheden naar prachtige natuur. Het land heeft vele groene heuvels, ruige bergen en ook nog eens vele eilandjes die zeker een bezoekje waard zijn. De eilanden vormen een groot contrast met de hoofdstad van Zuid-Korea (Seoul). Deze hoofdstad met 10 miljoen inwoners is erg gevarieerd. Er is moderne hoogbouw te vinden die zich afwissel met oude geschiedenis en bezienswaardigheden. Ook vind je in deze hoofdstad in de zomermaanden vele festivals en buitenzwembaden aan de rivier.

Koreaanse inwoners

Inwoners van Zuid-Korea staan bekend om de hoge vriendelijkheid en gastvrijheid. Ze zijn vaak wat verlegen maar vinden het geweldig als toeristen hun land bezoeken. Dit is in vele andere landen in Azië niet het geval. Het nadeel is wel dat Koreanen amper Engels kunnen. Maar met een vertaal-app of je telefoon kan je gemakkelijk contact met ze maken. Vrijwel overal in Zuid-Korea is wifi.