Koreaanse afhaal maaltijden

Op je gemak thuis eten maar toch genieten van een Koreaanse maaltijd? Dat kan! Er zijn vele Koreaanse gerechten online te bestellen. Zo breng je de Koreaanse cultuur een beetje naar je eigen huis. Een nadeel hiervan is dat het eten uit de Koreaanse keuken bekend staan om de verse bereiding. Er worden enkel de verste ingrediënten gebruikt en vaak net voor gebruik bereid. Bij een afhaal en bezorging van een Koreaanse maaltijd kan de levering soms langer dan gemiddeld duren, maar het blijft verrukkelijk. Vele Koreaanse restaurants doen aan afhaal en bezorging. Probeer het dus eens uit!

Typische Koreaanse gerechten

Er zijn vele gerechten die typisch Koreaans zijn. Bijvoorbeeld Bibimhap. Het is een Koreaans rijstgerecht dat gemaakt is van rijst, groente, vlees en gocujank. Een gefermenteerde pasta met pepers. Bij het bereiden van dit gerecht wordt er rekening gehouden met het bereiden in verschillende wokken. Elke groente heeft namelijk een eigen bereidingswijze. Het resultaat is feestelijk en kleurrijk, zeker een aanrader om een keer te bestellen.

Bulgogi

Bulgogi is de Koreaanse bbq-biefstuk. Vroeger werd deze in Korea alleen gegeten op feestelijke dagen, het was namelijk te duur en exclusief. Maar tegenwoordig komt het in soja gemarineerde rundvlees vaker op tafel, en kan het besteld worden bij verschillende afhaalpunten. Bereiden kan in de wok, maar nog lekkerder is eigenlijk grillen op de barbecue, de marinade karamelliseert en heeft hierdoor een heerlijk zoet randje gekregen.

Korean fried chicken

Ook heb je echte Koreaanse kip: Korean fried chicken. Dit is een echte aanrader, de vleugels worden dubbel gefrituurd. Dit is wat deze kip zo lekker maakt en dubbel zo crisp. Belangrij is dat je de saus niet vergeet. De Koreaanse chilipasta geeft de kip ook pittigheid. De honing, sojasaus en bruine suiker maken het daarnaast lekker zoetig.

Thuisbezorgd

Maaltijdketens met hun eigen bezorgen zullen het al gemerkt hebben. De populariteit om eten te bestellen en thuis te laten bezorgen is sterk gegroeid, en blijft groeien. In totaal geeft Nederland naar schatting 3,5 miljard euro’s uit aan bezorgmaaltijden. Het brengt een groot gemak met mensen mee. In 10 minuten heb je eten waar je anders uren voor in de keuken moest staan. Helemaal in de tijd van het covid-19 virus is het aantal thuisbezorgingen sterk gegroeid. Horeca zat een lange tijd dicht een deed enkel nog aan afhaal en bezorgmogelijkheden.