Koffie, het is een geliefd drankje bij jong en oud. Je drinkt het ‘s ochtends bij het ontbijt om wakker te worden of je geniet van een kopje koffie en een koekje bij het vieruurtje. Koffie kan je op verschillende manieren drinken, met of zonder melk en straf of iets minder straf. Doe je graag eens gek? Wij geven je enkele tips om te experimenteren met koffie.

Krachtig en intens

De smaak van je koffie wordt beïnvloed door verschillende aspecten. Het type koffieboon, de waterkwaliteit en de hoeveel kalk in het water, hoeveel water je toevoegt aan je koffie en ook de maalgraad van de bonen. Hoe meer water je aan je koffie toevoegt, hoe slapper deze zal zijn. Daarnaast hangt de maalgraad van de koffieboon af van het soort koffie dat je wil drinken. Koffiebonen die bedoeld zijn voor een espresso zijn fijner gemalen dan de bonen voor een lungo. Bij de capsules van Nespresso, bijvoorbeeld, zie je steeds voor welk soort koffie de capsule bedoeld is. Drink je graag een krachtige en intense koffie? Kies dan voor een espresso of een ristretto. Dat laatste is eigenlijk een heel intensieve espresso in een klein kopje van gemiddeld 25 ml. Zo heeft Nespresso in z’n gamma een aantal Intenso cups om je koffie sterk en geconcentreerd te drinken. Nespresso Roma met intensiteit 8 valt nog mee qua sterkte, maar een Kazaar-koffie met intensiteit 12 krijgt echt niet iedereen naar binnen door de krachtige bitterheid en pittige tonen. Waag jij je aan deze uitzonderlijke intensiteit?

Koffie en chocolade

Je hebt het misschien online al eens zien passeren, filmpjes waarbij men een tablet chocolade bovenop een koffiekop legt en vervolgens de koffie laat lopen waardoor de chocolade versmelt met de koffie. Fan van dit concept? Drink dan zeker eens een barbajada, een romige chocoladekoffie van Italiaanse oorsprong. In de winter drink je het warm, in de zomer koud. Wil je er écht een Italiaanse ervaring van maken? Zorg er dan voor dat je koffiebonen van het merk Segafredo zijn. De missie van dit koffiemerk? De wereld laten kennismaken met échte Italiaanse espresso door het aanbieden van authentieke koffie en een bijzondere smaaksensatie.

Met een smaakje

Vind je het fijn om chocolade te smaken in je koffie? Of wil je graag eens andere smaakjes uitproberen? Tegenwoordig experimenteren diverse koffiemerken met bijzondere smaakpaletten. Denk maar aan de Barista Creations van Nespresso. Koffie met karamelsmaak, vanillesmaak of chocoladesmaak. Je kan het zo gek niet bedenken. Misschien wat zwaar op de maag om ‘s ochtends te drinken – dan verkiezen we immers een straffe koffie – maar perfect bij een koekje of een taartje op een regenachtige zondagnamiddag.

Nespresso

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *