Koreaans drinken

Koreanen zijn gek op thee. Het is de traditionele thee van Korea dat steeds populairder wordt. Verder wordt er vaak lokale biertjes, cola, soju, cola en water geserveerd. Het water dat geserveerd wordt is altijd gefilterd water. Het kraanwater in Korea is goed te drinken, maar hier denken de Koreanen anders over. In Korea is het drinken van alcohol een sociale gelegenheid. Eigenlijk hetzelfde als uiteten gaan. Ze komen hiervoor bij elkaar en maken er een hele gelegenheid van. De tijd nemen Koreanen er wel voor. Een leuk weetje is dat Koreanen die veel drinken harder werken. Dit is in Korea bewezen.

Koreaanse Thee

Met name groene thee wordt in Korea veel gedronken. Groene thee wordt gemaakt van bladeren van de Camellia Sinesis plant. Voor gebruik worden deze bladeren eerst goed gedroogd. Groene thee is supergezond en is daarom ook erg populair in Korea. Een andere populaire thee in Korea is bloesemthee. De basis hiervan zijn bloemblaadjes en bloesems. Dit zien Koreanen ook als een medicijn bij lichte zieke verschijnselen. Het heeft een geurige warme smaak met een romantisch tintje. Dan heb je nog een thee die super populair is in Korea en ook afkomstig is uit Korea. Dit is zoetzure bessenthee, dat in Korea omija-cha genoemd wordt.

Soju

Soju is een Koreaans drankje dat wordt herkend als lichtere versie van wodka. Het is dus een sterke drank die veel in Korea wordt gedronken. Het alcoholpercentage varieert van 20 tot 40%, de variant met een percentage van 20% komt in Korea en Koreaanse restaurants het vaakst voor. Het is een drank met een heldere kleur. Het hoofdingrediënt is hierbij rijst, met aanvullend tarwe, zoete aardappel, gerst en maniokwortel. Soju wordt vaak bij gegrilde gerechten gegeten. Soju is erg populair in Korea en neemt hierdoor enkele gevaren met zich mee. Het is een sterke drank dat door veel mensen wordt onderschat. Het kan de meest sterke drank er wereld zijn, afhankelijk van het alcoholpercentage. Als er iets is te vieren wordt dit door Koreanen gedronken. Soju is ontzettend effectief als het gaat om alcohol. De volksdrank van Korea gaat recht op zijn doel af en zorgt dat je dronken bent voordat je het doorhebt.