Koreaans eten

Het precies uitleggen wat Koreaans eten is, is geen makkelijke opgave. De belangrijkste voordelen van Koreaans eten is dat er bij bereiden rekening wordt gehouden met gezondheid van het voedsel, de smaak en de versheid. Eten uit een Koreaanse keuken zijn uitermate vers. Veel kenmerken die in Koreaans eten naar voren komen zijn; de sojaboon, tofu, zeewier, sesamolie, sesamzaad, knoflook, lente-ui en kimchi. Het eten wordt ter plekke bereid, dit omdat versheid voor Koreanen heel belangrijk is. Het kan zijn dat er zelfs levende producten in de keuken worden gebruikt. Dit speciaal om de klant te bewijzen dat de producten uiterst vers zijn.

Vroeger aten Koreanen eigenlijk alleen maar groenten. Vlees en vis was in deze tijd echt een luxe. In de laatste 20 jaren is dit sterk veranderd. Tegenwoordig worden er in Koreaanse keuken speciale grills gebruikt voor het bereiden van vis en ook vlees.

Populaire Koreaanse gerechten

Er zijn vele Koreaanse gerechten. Een populair gerecht is Bulgogi, het is gemarineerd rundvlees. Het is een sappig maar toch hartig gerecht dat je vaak ziet in Koreaanse restaurants. Het is zelfs één van de populairste gerechten van de Koreaanse keuken. Om het gerecht een extra smaak te geven wordt het vlees bereid in combinatie met ui en knoflook. Het kan in combinatie met pasta gegeten worden, als wrap of als los gerecht.

Samgyeopsal

Ook Samgyeopsal is een populair gerecht afkomstig uit Korea. Het is een gerecht van reepjes varkensvlees. Deze stukjes buikspek zijn niet gemarineerd of gekruid. Het kruiden van het vlees doen ze door het vlees in een soort sausje te dopen. Dit is met een speciaal mengsel van zout, peper, sesamzaadolie, knoflook, gegrilde ui en kimchi. In elk Koreaans restaurant is dit populaire gerecht verkrijgbaar.

Kimchi

Eén van de oudste gerechten uit de Koreaanse keuken is Kimchi. Kimchi wordt in vele andere gerechten gebruikt maar ook als los gerecht. Kimchi is een pittig en zuur gerecht en is gemaakt van gefermenteerde groenten. Het wordt bereid met verschillende soorten ingrediënten. Het meest voorkomende ingrediënt in dit gerecht is kool. Het gerecht heeft een unieke smaak en een hoge voedingswaarde. Ook heeft dit gerecht een vrij laag caloriegehalte. Dit is voor mensen die gezond willen leven erg interessant. In Korea wordt een maaltijd zonder Kimchi als incompleet beschouwd.