Wil je minder of geen koolhydraten eten om af te vallen en mooi in figuur te komen ? Maar waar moet je beginnen als je boodschappen gaat doen of als je gaat koken ? Maak je maar geen zorgen want hieronder zal ik jullie koolhydraatarme recepten en wat tips meegeven die jullie kunnen gebruiken tijdens het boodschappen en koken.
Koolhydraten geven energie aan het lichaam, dus hoeveel koolhydraten je eet des te meer energie je hebt. Koolhydraten zitten in suiker, zetmeel en vezels. Koolhydraten zijn erg belangrijk voor je hersenen en rode cellen daarom kan het niet zijn dat je helemaal geen koolhydraten eet want in bijna alles zit wel een beetje of veel koolhydraten. Hier volgen enkele koolhydraatarme recepten
Omelet met gerookte zalm
Ingrediënten :
- 2 geklopte scharreleieren
- Klein beetje versgemalen peper
- Paar reepjes gerookte zalm
- 1 trostomaat
- Klein beetje boter
Bereiding
- laat de boter smelten in de koekenpan. Doe daarna de eieren in de koekenpan.
- Doe na een paar minuten de gerookte zalm in het midden op de eieren.
- Je moet hem bakken tot hij licht gestold is.
- Doe er nog wat peper bij tussendoor.
- Snij de tomaten in sneetjes.
- En je omelet is klaar.
Gerookte vis en spinazie
Ingrediënten
- 200 gram gerookte vis, bijvoorbeeld kabeljauw
- 200 gram verse spinazie
- 1 theelepel citroensap
- Klein beetje versgemalen peper
Bereiding
- Doe de gerookte vis in een braadpan. Schenk er water in tot de gerookte vis onder water zit. Laat de vis bakken tot hij gaar is.
- Trek het vel eraf van de gerookte vis.
- Stoom de spinazie voor 3 minuten (hoe minder hoe beter).
- Doe de spinazie en gerookte vis op een bord, doe er wat citroensap overheen.
- En je bent klaar.
Gekookt ei met asperges
Ingrediënten
- Maximaal 2 scharreleieren
- 5 geschilde asperges
- Versgemalen zwarte peper
- Je kan hier ook zout bijdoen maar dat lijkt mij niet handig aangezien zout vocht vasthoudt.
Bereiding
- Kook de eieren tot ze gaar zijn naar wens.
- Stoom de asperges tot ze gaar zijn maar niet te lang dan dat nodig is. Anders raak je wat vitamines kwijt dus je kan ze het beste ongeveer 3 tot 5 minuten laten stomen.
- Doe hier wat zwarte peper bij en eventueel zout (wat ik niet aanraadt om te doen). En je eten is klaar.