Koreaans restaurant

De Koreaanse keuken is gespecialiseerd in rijst, groenten, vis, zeewier en tofu. Koreaanse restaurants staan bekend om de hoge kwaliteit van het eten en de vele bijgerechten. De twee dingen die centraal staan in een Koreaanse keuken is smakelijk en divers. Dit is dan ook wat je in elk Koreaans restaurant ziet terugkomen. Hun doelstellingen is om deze twee dingen zo goed mogelijk naar voren te laten komen. En het zal je verbazen! Koreaanse restaurants staan bekend om hun verrukkelijke gerechten en de vele soorten gerechten.

Wat moet je weten over de Koreaanse keuken?

Vrijwel altijd krijg je een grote kan met water op de tafel geserveerd. Dit is een Koreaanse traditie bij het uiteten gaan. Wanneer je op vakantie bent in Korea zul je dit herkennen. Het water is gratis en je krijgt er standaard andere glazen bij. Dit water is gefilterd, kraanwater in Korea is prima te drinken maar hier denken ze zelf anders over. Ze geven je standaard een kan met water omdat vele gerechten best pittig zijn. Hierbij is het fijn om water bij de hand te hebben. De pittige gerechten zijn meestal zure groenten. Dit kan in het begin even wennen zijn als je niet vaak pittig eet. Maar dit werkt bij veel mensen juist neutraliserend. De pittige en zure gerechten krijg je altijd als bijgerecht. Het is dus geen schande om dit te laten staan, het is bedoeld om bij je eigen maaltijd te eten. Verder krijg je eigenlijk altijd voor je maaltijd een klein kopje soep.

Tafelmanieren

Er is geen volgorde voor de gerechten in een Koreaans restaurant. Wel krijg je dus vaak een soepje vooraf. Rijst wordt in Koreaanse restaurants gewoon met een lepel gegeten. Vele andere Aziatische gebruiken hier stokjes voor, dit is in Korea niet. Wel worden alle andere gerechten wel met stokjes gegeten. Een aparte traditie is dat soepkommen en rijstkommen altijd op tafel blijven staan en niet worden opgetild. Na het voorafje wordt er dus niet al afgeruimd. Verder is het een schande om aan tafel je neus te snuiten, te praten met volle mond, veel geluid te maken tijdens het eten, met handen te eten en soep met rijst te mengen. Dit zijn dingen die niet thuishoren in een Koreaans restaurant.